Kloksimultaan tegen Martijn van IJzendoorn – score van 90.48%

Eens in de zoveel tijd is er een simultaan in Wapenveld. Niemand minder dan Martijn van IJzendoorn was te gast en nam het op tegen 22 tegenstanders. Van IJzendoorn is zowel bekend om zijn grote klasse (bijvoorbeeld 3e bij het laatste WK), maar ook is hij wereldrecordhouder kloksimultaan dammen.

Een kloksimultaan is vergelijkbaar met een gewone simultaan, alleen nu is er dus een klok bij. Dit heeft als nadeel voor Martijn dat zijn klok bij alle 21 borden tegelijk tikt als zijn tegenstanders gezet hebben. Het voordeel voor zijn tegenstander is dat ze op hun eigen tempo kunnen spelen en dus niet afhankelijk zijn van wanneer Martijn komt.

In tijdnood kwam Martijn nergens en op veel borden had hij al snel voordeel. Toch wisten op sommige tegenstanders het Martijn flink lastig te maken. Zo had Paul Borreman een grote remise kans, alleen werd dit gemist door Borreman zelf. Freek Jongerman en Geert jan Smit waren dicht bij de remise. Maikel van den Esker en Rick Hakvoort speelden remise en Rienk van Marle wist te winnen door een combinatie!

Alle uitslagen en enkele partijen zijn te vinden op toernooibase:
https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?kl=23&Id=46881&jr=24&taal=

Op de facebook pagina staan heel wat foto’s (inmiddels al weer onder de foto’s van Droomdamsters wat een dag later in Heerde was).
https://www.facebook.com/DamclubOnsGenoegen

Een foto: https://ibb.co/PjSx1QY


Geplaatst op zondag 19 mei 2024 door Maikel

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Muziekhuis Souman

Petreainvest

Voor een betaalbare website met een professionele uitstraling