EK Blitz: 18e plaats voor Vincent

Hoezo 'sneldammen'?

Hoewel wij Vincent kennen van zijn 'snelle partijen' en dus hem hoger inschatten voor het sneldammen dan voor het gewoon dammen, behaalde Vincent hier toch een puntje minder.

Na een extreem goede en snelle start trof Vincent na 3 ronden en 6 punten Denys Mezhenin uit de Oekraïne. Deze nieuwe Europees Kampioen 2010 wist Vincent zo lang te laten nadenken dat 'Spiedy' zelfs door de klok ging. De partij daarna was ook tegen een moeilijke tegenstander (als gevolg van de 3 winstpartijen had Vincent een hoge weerstand opgebouwd), waarbij Vincent ook door de klok ging. Dat, in combinatie met wederom de problemen op de korte vleugel, maakten dat Vincent niet alleen partij 6 verloor, maar hij raakte ook nog eens zijn speelplezier kwijt op dat moment. Hij 'liet zijn koppie hangen'.

Maar gelukkig hervonden moeder en zoon op een van de trappen in het grote scholencomplex, Vincents liefde voor het (snel)dammen en kon hij weer een voorzichtige glimlach op zijn gezicht toveren. Dat had hij net even nodig om de tegenstander ervan te overtuigen dat hij nog wel wist hoe het moest. Overtuigend won hij zijn 7e partij. Maar doordat hij daarna weer een sterkere speler trof kwam hij technisch weer wat tekort om ook zijn 8e partij winnend af te ronden.

De laatste partij dit EK was een hernieuwd treffen met Roman Ldokov, tegen wie Vincent eerder remise speelde. Ditmaal gaf de jongen niet op toen hij in een 4 schijven om 1 dam situatie tegen Vincent kwam. Hij haalde 2 dammen tegen Vincent en wist het daarna volgens het boekje af te ronden.

Vincent bleef zodoende steken op 8 punten. Net geen 50%, maar toch ook nu weer een heel mooi resultaat voor zijn debuut, als 2e jaars welp.....

Het komende seizoen moet er hard gewerkt worden om vooral positioneel sterk te worden, geen beginnersfouten meer te maken en te leren hoe te reageren op bepaalde stellingen en zetten. Maar met het ontwikkelingsplan dat door Erik is opgesteld, moet het zeker mogelijk zijn. Als Vincent zijn best gaat doen om zich dat positiespel eigen te maken, dan kan hij zich volgend jaar hopelijk revancheren. Want.... Vincent heeft nu wel de smaak te pakken gekregen!!


Geplaatst op zondag 8 augustus 2010 door cor

Terug naar ovezicht

Met dank aan:

Eye-t Webdesign

Muziekhuis Souman

Petreainvest